usatoday.blogg.se

Befinner oss just nu i Los Angeles, Kalifornien.

I'm in Miami Beach

Publicerad 2014-01-13 17:27:19 i Allmänt,

Jag är omtumlad, förvånad och överraskad.
 
Jag är chockad.
 
Det är efter gårdagen ett mysterium för mig att jag inte tidigare insett hur oerhört vackert Miami är. Staden ligger och myser tillsammans med Atlanten i en enda stor säng av tropisk värme och sagolika omgivningar.
 
Miamis lättsamma och glada attityd till livet gör sig påmind för varje steg som tas i staden. På ön Miami Beach trängs besökarna på strandgatorna och dansar till all musik som strömmar ut från restaurangerna.
 
Då och då passerar en svindyr sportbil och ute i havet blåser en och annan vattenskoter förbi. Medan dollarsedlarna tycks svärma bland palmerna här, gör sig människorna som lever på gatorna utanför staden påminda i sinnet. Hur underbart livet än verkar vara på Miami Beach, smärtar det att inte alla får en chans att ta del av skönheten...
 
När solen börjar sjunka allt längre ner mot horisonten och syrsorna börjar sjunga med till barernas musik, skyndar jag mig till en av broarna som leder till Downtown. Här faller nästan ögonen av ansiktet - allt är så vackert. Båtarna guppar i det varma mörkgröna vattnet, Skyskraporna tindrar. Palmbladen leker i den ljumma nattluften. Långt där borta, ute i havet, syns inget mer.
 
Och inget mer behövs.
Härlig view genom öppna takluckan
Vi åt på en fantastiskt (dyr) mysig restaurang. Stället hade en egen DJ som spelade musik, och då och då föll en del gäster in i dans.
Parkeringsplats för vattenskotrar
Miami skyline
Vår Volvo, som hittills tagit oss så här långt!
Simon Isaksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Simon Isaksson

Följ två studenter, bosatta i Los Angeles, som tar sig runt USA med bil! Det kommer att berättas om platser, personmöten och upplevelser från landet på andra sidan Atlanten. Följ Simon Isaksson på Twitter! @1899Simon

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela