usatoday.blogg.se

Befinner oss just nu i Los Angeles, Kalifornien.

I want to be a part of it...

Publicerad 2013-12-31 09:03:22 i Allmänt,

Just nu sitter jag på vårt hotellrum på gränsen mellan New Jersey och New York och förvånas över att vi har bra utsikt över Manhattans skyline. Empire State Building lyser i grönt och rött och från fönstren på de omkringliggande skraporna gnistrar det som stjärnor.
 
Tidigt i morse väcktes vi på ett rätt så ovanligt och obekvämt sätt då ytterdörren rycktes upp till hälften, innan dörrkedjan (som fungerar som låsets sista utpost) tog i, och en städare ropade något till en kollega. Han upptäckte att rummet var bebott av oss och bad om ursäkt genom den halvöppna dörren innan vi fick somna om.
 
När vi vaknade för andra gången denna morgon, nu av våra klockor, började vi göra oss klara för att lämna motellet på okänd ort i Upstate New York och ta oss ner hit: till New York City-området.
 
Färden gick ut från New York State, genom Pennsylvania, och in i New Jersey. Framme på hotellet lastade vi ur bilen och gav oss åter ut på vägarna för att hitta en mataffär. Men jag råkade ta av vid fel avfart och utan att ha möjlighet att vända befann vi oss plötsligt på en 13 dollar dyr bro över till Manhattan. Planerna ändrades, och istället för mataffären i New Jersey, blev det fem timmar upplevelser på Manhattan.
 
Både Adam och jag kan nu, efter denna afton, stolt titulera oss vana bilförare, efter att vi - förutom levt med Los Angeles-trafiken i ett halvår och kört runt hittills halva USA - turats om att tuffa runt på det till synes mycket kaotiska Manhattan.
 
Imorgon ska vi tillbaka till Skyskrapsön, men då med tåg. Det nya året ska välkomnas och vi hoppas att vi kommer få en trevlig kväll på Times Square tillsammans med ungefär en miljon andra människor.
Manhattan från Brooklyn Bridge Park...
...och Empire State Building.
Bildbevis att vi kört på Manhattan. Där långt framme skymtar Chrysler Building.
Skakig bild från i eftermiddags när vi började närma oss New York City. Från hotellet syns skylinen ännu bättre och mer nära!
Och som seden lyder kommer även bilder på de nya staterna vi varit i idag.
Simon Isaksson

Om

Min profilbild

Simon Isaksson

Följ två studenter, bosatta i Los Angeles, som tar sig runt USA med bil! Det kommer att berättas om platser, personmöten och upplevelser från landet på andra sidan Atlanten. Följ Simon Isaksson på Twitter! @1899Simon

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela