usatoday.blogg.se

Befinner oss just nu i Los Angeles, Kalifornien.

Forever 21

Publicerad 2014-01-10 19:00:31 i Allmänt,

 
South Carolina De senaste dagarna har varit mycket trevliga och avkopplande. Att få ha tagit en paus från allt konstant åkande och hotell-övernattande har varit skönt och vi har verkligen laddat upp våra batterier.
 
Vår gamle vän Michael och hans fru Elisabeth har tagit hand om oss och visat oss så mycket som möjligt av deras hemtrakter under de fåtal timmar de varit hemma från sina jobb. Vi har ätit på olika restauranger, diskuterat politik, pratat vapenlagar, sett idrott på TV, provsmakat Whiskey och tänkt tillbaka på tiden när Adam och jag var på praktik på Sandvik AB här, med Michael som handledare, för drygt två år sedan.
 
South Carolina är en unik och fantastisk stat. Här är invånarna stolta, generösa och nyfikna - och erbjuder besökare otroligt många och varierande upplevelser. Att staten inte besöks mer ofta av utomstående är synd, eftersom här finns så mycket att hämta.
 
South Carolina är början på Deep South: den riktiga amerikanska södern. Det var här det amerikanska inbördeskriget Civil War tog fart för mer än 150 år sedan. Det är här igenom Bibelbältet går, och baptistkyrkor trängs med varandra längs vägarna. Här har befolkningen inte röstat för en Demokrat till president på 38 år. Här säljs vapen intill smågodis på mataffärerna. Och här är den amerikanska fotbollen på universitetsnivå det viktigaste inslaget i livet, förutom Gudstjänsterna på söndagarna.
 
Eftersom jag inte bloggat under de senaste dagarna, ger jag här nedan en kort beskrivning av vad vi haft för oss:
 
Måndag
Vi kom fram till Michael framåt kvällen, efter att ha åkt och tittat på orten där vi bodde för två år sedan. Väl hos Michael, begav vi oss till en italiensk restaurang för middag, för att sedan återvända till hans hem för att se finalen i College Football.
 
Tisdag
Ni har säkert alla hört om den arktiska extremkyla som chockat östra USA. Kylan lämnade inte South Carolina ifred, utan även här har temperaturerna varit mycket lägre än vanligt. Inte tillräckligt låga för att få en svensk, van vid svenska vintrar, att frysa - men tillräckligt låga för att få rören till Michaels hus att göra det. Tisdagen blev den dag då Michael blev tvungen att vara hemma från jobbet för att värma vattenledningarna. När det var fixat, spenderade han tid tillsammans med Adam och mig, och vi åkte runt och pratade gamla minnen.
 
Onsdag
Efter att hittills åkt 7850 kilometer under denna resa, var det under dagen dags för ett oljebyte på bilen. När solen gått ned, och Michael kommit hem från jobbet, berättade han om sin tid som musiker och idrottsman (mer om det senare) och jag fick prova spela på hans fina gitarrer från 50-talet.
 
Torsdag
Vår sista dag hela dag i South Carolina innehöll mycket. Innan Michael åkte till jobbet på morgonen plockade han fram några av sina vapen. Dessa fick vi provskjuta under dagen, vilket vi med blandade känslor gjorde. Utan att gå in för mycket i detalj kring just detta, vill jag ändå säga att hela grejen med allmänna vapeninnehavet häromkring känns rätt skumt.
Efter skjutningen åkte vi till Sandvik AB och besökte våra före detta kollegor. Alla (förutom Michael) blev mycket överraskade och det var kul att se allas ansikten igen.
På vägen hem från Sandvik AB, stannade vi till vid Clemson University. Clemson har ett av USAs bästa footballag och allt kretsar kring det i dessa områden. För två år sedan spenderade vi mycket tid på universitetets campus, deltog i en Homecoming och såg en amerikansk fotbollsmatch på arenan som tar 90 000 åskådare. Dock köpte vi alldeles för få souvenirer, ett misstag som vi igår - äntligen - reparerade.
 
Den sista middagen med Michael och Elisabeth åt vi på en fiskrestaurang och eftersom min födelsedag närmade sig (fyller år idag, fredag), sjöng alla servitriser för mig på äkta amerikansk manér.
 
Fredag
Idag, på min 21-födelsedag, ska vi lämna denna del av South Carolina bakom oss. Vårt mål är att komma till Florida innan denna vecka är slut, men hur vi ska ta oss dit är ännu inte bestämt.
 
En sak har vi i alla fall bestämt: nu är det slut på vilandet! Både för Adam, för mig och för kameran. Nu tar vi nya tag. Fortsätt att följa denna blogg för personmöten, upplevelser och skildringar.
 
Norra USA är avklarat, nu återstår södra.
Adam, Elisabeth, Michael och jag.
Michaels hus
Det känns så långt ifrån Sverige man kan komma, när man går ut på gården och avlossar ett halvautomatiskt vapen... Märkligt...
Under Clemsons flagga på Sandvik AB, tillsammans med två gamla kollegor.
Simon Isaksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Simon Isaksson

Följ två studenter, bosatta i Los Angeles, som tar sig runt USA med bil! Det kommer att berättas om platser, personmöten och upplevelser från landet på andra sidan Atlanten. Följ Simon Isaksson på Twitter! @1899Simon

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela