usatoday.blogg.se

Befinner oss just nu i Los Angeles, Kalifornien.

Den ensamma stjärnans gatukorsning

Publicerad 2014-01-19 19:13:49 i Allmänt,

DALLAS Under de senaste dagarna har vi spenderat vår tid i Dallas. En stor stad, en fin stad, en historisk stad.
Vi har åkt runt, vi har åkt fel, vi har sett olika byggnader och ställen, vi har besökt Sixth Floor Museum (tillägnat President John F. Kennedy och mordet på honom), vi har varit i Dallas arenaområde och vi har hängt lite på ett gigantiskt köpcentrum. Vi har helt enkelt tagit det lugnt, och haft ett par behagliga dagar.
 
Tänkte på en grej igår kväll när vi åkte från arenaområdet utanför staden, tillbaka mot stadskärnan. Solen höll precis på att gå ner och allt jag såg lyste upp i ett rött sken. Jag har alltid haft en föreställning om att solnedgångarna i Texas är intensivt röda - och det var precis det denna var: Intensivt röd, varm och dallrande.
Det var... Läckert.
 
Nu ska vi börja vår färd mot västkusten, men vi har fortfarande några saker kvar att se innan vi kommer tillbaka hem till Los Angeles.
 
Den 22: a november 1963 klockan 12:30, svängde President John F. Kennedys kortege från Houston Street i Dallas, in på Elm Street. Bilarna hann bara färdas en bit in på den nya gatan när presidenten blev skjuten till döds av Lee Harvey Oswald.
Från fönstret jag står vid på denna bild, med denna utsikt, stod Lee Harvey Oswald när han sköt Kennedy till döds.
Amerikanska fotbollslaget Dallas Cowboys hemmaarena AT&T Stadium, eller helt enkelt Cowboys Stadium. Arenan är världens största inomhusarena med en kapacitet på 80 000 sittplatser. Vid konserter eller andra arrangemang går det att få in ännu fler: publikrekordet sattes 2010 när 108 713 människor trängdes för att se en All Star-match i basket. Inne i arenan finns även världens näst största HD TV-skärm alà 49x22 meter(!).
Baseballaget Texas Rangers hemmaarena i retro-stil.
Det gigantiska köpcentrumet.
Besökare i köpcentrumet försöker bemästra konsten att åka skridskor med mer eller (oftast) mindre lyckade resultat.
 
Simon Isaksson

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Simon Isaksson

Följ två studenter, bosatta i Los Angeles, som tar sig runt USA med bil! Det kommer att berättas om platser, personmöten och upplevelser från landet på andra sidan Atlanten. Följ Simon Isaksson på Twitter! @1899Simon

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela